Lantus Solostar için Uygulanan KKİ Oranı Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Lantus Solostar isimli ürün için uygulanacak KKİ’nin 17.11.2016 tarihinden itibaren %41 olarak uygulanacağının duyurulmasının ardından, Sanofi İlaç firması %41 olarak belirlenen yeni oranları uygulamayacağı, iskontonun %32,5 olarak uygulamaya devam edeceğini bildirmiş; konu hakkında Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilen yazımız 18.11.2016 tarihli duyurumuz ekinde yer almıştı.

Meslektaşlarımız açısından oluşan mağduriyetin giderilmesi için, Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sanofi Firması ile yapılan görüşmeler sonucunda, Sanofi İlaç firması tarafından Birliğimize iletilen 23.11.2016 tarihli yazı ile, Lantus Solostar isimli ürün için belirlenen %41 oranının firma tarafından uygulanacağı bildirilmektedir.

Firma ile yapılan şifahi görüşmede %41 ıskonto oranı uygulanmasına bugünden itibaren başlanacağı ve konu hakkında dağıtım kanalları ile görüşme süreci içinde oldukları bilgisi alınmıştır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Firma yazısı için tıklayınız.